Avatarul nu a fost original :-o... plagiatura..

Un scriitor chinez l-a dat in judecata pe James Cameron, sustinand ca 80% din subiectul filmului si elementele importante ale Avatarului sunt luate din romanul sau "Tale of the Blue Crows" lansat in 1997.
Zhou Shaomou ii cere regizorului daune de un miliard de yani (147 milioane de dolari).

In romanul scriitorului chinez este vorba despre o calatorie epica facuta de sase astronauti pe o planeta indepartata locuita de creaturi cu pielea albastra.

Aceasta nu este singura acuzatie de plagiat adusa la adresa Avatar-ului. Acum cateva luni fanii cartilor SF au gasit asemanari intre filmul lui James Cameron si "Noon Universe", o serie de zece romane scrise de fratii Arcadi si Boris Strougatski. Romanele respective au fost publicate in anii '60 si prezinta intamplarile unei rase asemanatoare oamenilor, numita NAVE (similar cu Na'vi din Avatar), iar actiunea romanelor se desfasoara pe planeta Pandora (exact acelasi nume ca si in Avatar), intr-o jungla bizara. Hmm... Cameron s-a facut de cacao cu asta, zic eu. Nu pare a fi o coincidenta. Voi ce ziceti?

2 Response to "Avatarul nu a fost original :-o... plagiatura.."

  1. eu zic ca am vazut filmul si mi-a placut si mai mult de atat...adica nuj...Cameron sa fie oare atat de dobitoc incat sa pastreze aceleasi nume ca in carti? hmm...posibil. insa nu imi pasa. daca l-as intalni pe James i-as multumi ca mi-a expus in fata ochilor o asemenea poveste incantatoare. asa...cartea...nu as fi citit-o niciodata [habar nu aveam ca exista] :P

    EZECKEL says:

    Povesti cu omuleti albastrii,videoclipuri,melodii,carti...etc sunt destule.Cu siguranta ca s-ar gasi cate o mica coincidenta intre Avatar si fiecare din exemplele date.
    La 2 chestii ma gandesc:
    1. daca acel Cameron nu dadea lovitura si ramanea falit...chinezul ala anonim cu cartea lui mai cerea ceva?
    2.Trupa Eifel 65 (piesa blue...) Nu au de gand sa ceara si ei daune ceva???

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger | Converted by BloggerTheme