Google a lansat o aplicaţie ce permite citirea articolelor a peste 40 de publicaţii

Google a anunţat lansarea unei noi aplicaţii, numită `Fast Flip`, ce permite trecerea rapidă în revistă a articolelor publicate de BBC, New York Times, Washington Post, şi de alte publicaţii, relatează AFP.

Ştirea venită direct din sânul Google Labs arată efortul gigantului web de a împăca publisherii din lumea întreagă, care se plâng deja de ani buni că Google face bani pe seama lor şi că ar trebui să primească bani de la compania condusă de Larry Page şi Sergey Brin. Multă vreme însă Google a replicat că ceea ce face, respectiv indexarea web-ului şi mâna dew ajutor pe care o dă utilizatorilor pentru a găsi conţinut online, este şi legal şi benefic pentru publisheri.

Potrivit Google, utilizarea Fast Flip va fi precum "răsfoirea foarte rapidă" a unei reviste, fără ca timpul de încărcare să incomodeze lectura. Fast Flip, accesibil la adresa fastflip.googlelabs.com, permite nevigatorilor pe internet să treacă în revistă articolele publicate pe site-urile a circa 40 de parteneri Google. În afară de BBC, New York Times şi Washington Post, Google a încheiat parteneriate şi cu Elle, Cosmopolitan, Marie Claire şi Newsweek.

Aplicaţia permite citirea primei pagini a articolului. Utilizatorii care doresc să citească mai mult vor fi automat redurecţionaţi către site-ul publicaţiei căreia îi aparţine articolul. Site-ul Fast Flip arată în acest moment ca o combinaţie între Google Images şi Google Reader (vezi opţiunile "Like" şi "Email"). Butoanele de navigare după primul click încearcă să mimeze într-o oarecare măsură răsfoitul paginilor de ziar.

Sistemul are şanse să prindă mai ales în rândul generaţiilor mai tinere de utilizatori web având în vedere că Google Labs pregăteşte adaptarea Fast Flip pentru telefoane mobile şi pentru e-reader-e.

Google a anunţat că va împărţi veniturile generate de publicitatea prezentată pe Fast Flip cu publicaţiile partenere.

0 Response to "Google a lansat o aplicaţie ce permite citirea articolelor a peste 40 de publicaţii"

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger | Converted by BloggerTheme