Google Chrome OS - ce se mai aude


La începutul lunii iulie Google a recunoscut că lucrează la un sistem de operare. Un sistem care, ca mai tot ce ţine de Google, este legat de Internet. Nu este inca gata, dar se lucreaza la el. Am sa va prezint cateva dintre cele mai importante aspecte ale noului sistem de operare de la Google.

Browser-ul este sistemul de operare

Google Chrome OS nu este un sistem de operare normal. Este un browser. Sistemul de operare este browser-ul sau browser-ul este sistemul de operare. Afirmaţia este corectă în ambele sensuri. Iar browser-ul este Google Chrome.


Programele sunt aplicaţii online

Pe Chrome OS nu vei instala programe sau jocuri. Programele din Chrome OS vor fi aplicaţii online. Clientul de mail ar putea fi Gmail sau Yahoo Mail, suita office ar putea fi Google Docs sau Zoho şi aşa mai departe. Chiar şi jocurile vor fi online.


Fără drivere, fără harddisk

Google are două mari obsesii: simplitate şi viteză. Toate, dar absolut toate produsele Google se ghidează după aceste două principii. Inclusiv Chrome OS. Asta deşi, fiind vorba de un sistem de operare, poate era de preferat ceva mai complex. Complex însemnând automat şi mai funcţional.

Chrome OS se instalează doar pe medii SSD (Solid State Drive) şi nu are treabă cu drivere. Cel puţin nu va avea la început. E posibil să apară într-o versiune ulterioară, dacă se va dovedi că fără ele nu se poate. Ce se va întâmpla când vei conecta la calculator dispozitive care au nevoie de drivere? Probabil nimic.


Super rapid

Cei de la Google spun ca Chrome OS bootează în 7 secunde. Deschizi calculatorul, sau mai bine spus netbook-ul, şi după fix 7 secunde poţi intra pe Internet. Doar Internet, nimic mai mult. Dar foarte rapid.

0 Response to "Google Chrome OS - ce se mai aude"

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger | Converted by BloggerTheme